Copii & adolescenti

Sanatatea orala trebuie invatata inca din copilarie – Cabinet stomatologic Pitesti

Cabinet stomatologic Pitesti

Pedodontia – ramura stomatologiei ce se ocupa cu tratamentul copiilor cu varste mici. Dintii permanenti ai unui copil  o sa fie mai frumosi si mai sanatosi daca si dintii de lapte au fost ingrijiti si tratati cand a fost cazul. Educatia pentru o igiena orala corecta trebuie inceputa inca din copilarie.

Parintii au un rol important in aceasta perioada a vietii copilului.Tratamentul se face intr-un mediu relaxant, distractiv, prietenos, pe baza castigarii increderii copilului de catre medic, printr-un efort comun cu parintii, in scopul de a transforma vizita la stomatolog intr-o activitate agreabila micilor pacienti. Sunt incurajate astfel vizitele regulate la medic.

Prevenirea aparitiei cariilor dentare este foarte importanta, o sanatate orala proasta la vârste fragede va afecta atât performantele sociale si scolare ale copilului, cat si dentitia sa de mai tarziu. Astfel, medicul are rol educativ, el indruma parintii si copilul spre abordarea unor obiceiuri de igiena si alimentare sanatoase.

Medicul va remarca in timp util cand este nevoie de interventia unui medic ortodont. Igiena orala are o mare importanta in mentinerea sanatatii intregului organism.
Copii sunt inima și sufletul vieții de familie, si de aceea credem că este atât de important să le oferim aceleași nivel de îngrijire pe care le-ați aștepta ca și adulți.