Implant dentar Pitesti

Home / Implant dentar Pitesti

 

Implantologia este ramura stomatologiei a cărei menire este înlocuirea dinților lipsă sau afectați de carii, accidente sau de boala paradontală. Înlocuirea dinților pierduți nu este doar o problemă medicală sau de igienă dar și un mod de a ne recâștiga încrederea în noi și mai ales, de a ne elibera de complexe în relațiile cu cei din jur.  De aceea, implantologia a devenit una dintre cele mai prețuite proceduri stomatologice.

Implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial. In cazul in care un dinte natural a trebuit sa fie extras in zona respectiva se fixeaza un implant.

Implantul dentar este de fapt un surub de titan care este fixat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular.

Fixarea implantului dentar poate necesita manopere chirurgicale auxiliare cum ar fi plastia osului prin aditie de os sau remodelarea  chirurgicala a sinusului maxilar.

Implantul dentar reprezintă o variantă de tratament ce poate fi aplicată fiecărui adult care are o stare de sănătate moderată sau bună însă nu se vor putea aplica implante copiilor și adolescenților, motivul fiind creșterea incompletă a oaselor. De asemenea se contraindică aplicarea implantelor la pacienții cu o stare gravă de sănătate ( cancer, diabet de tip I, etc.).

 

Tratamentul stomatologic care presupune folosirea implantelor are citeva etape distincte si se poate intinde pe o perioada de timp cuprinsa intre 3-9 luni.Succint aceste etape sunt:

 • fixarea in os a implantului propriu-zis
 • acoperirea cu bontul de vindecare
 • executie de coroane provizorii daca e cazul
 • executia lucrarii definitive
 • monitorizarea periodica prin controale si radiografii

Implant dentar Pitesti – oferim o solutie personalizata pentru fiecare pacient

Medicul specialist va stabili in urma unei consultatii amanuntite ce plan de tratament veti urma. Este necesara o radiografie panoramica cu rol orientativ. In urma examinarii dintilor restanti, a starii suportului osos din spatiile edentate si a ocluziei / miscarilor masticatorii, specialistul implantolog va elabora planul de tratament in vederea realizarii implantului dentar.

Pentru reusita implantului dentar, colaborarea dintre pacient si medicul chirurg implantolog este esentiala. Suntem gata sa raspundem tuturor intrebarilor si nelinistilor dvs. in ceea ce priveste implantul dentar. Nu vom recomanda aceasta solutie decat acelor pacienti care in urma consultatiei initiale prezinta potential de succes.

La clinica noastra aveti posibilitatea achitarii tratamentelor stomatologice complexe, in rate fixe fara dobanda. Periodic, avem diferite promotii la implanturi dentare, pe care le gasiti in pagina de oferte.

Afectiunile danturii pot fi depistate de medicul stomatolog inainte ca durerea sa te avertizeze asupra lor. In faza incipienta, tratamentele sunt si mai usoare, mai nedureroase si mai ieftine!

implant dentar Pitesti

Importanta inlocuirii cat mai rapide a dintilor lipsa

In urma extractiilor dentare, in cavitatea bucala se vor forma mai multe spatii fara dinti.
In timp, la nivelul acestor spatii vor aparea modificari ireversibile:
– Migrarea dintilor antagonisti catre locul gol ramas in urma extractiei
– Migrarea sau inclinarea dintilor vecini, micsorand spatiul edentat
– Retragerea osului alveolar in timp

Aceste modificari duc la afectarea grava a functiilor aparatului dentar: masticatorie, estetica si fonatorie. De aceea, in urma unei extractii dentare, recomandam restaurarea dintelui lipsa cat mai repede cu putinta, prin implant dentar. Daca interventia se face la timp, pacientul poate evita interventii pregatitoare ce presupun reconstructia osului alveolar.

Indicatii si contraindicatii

Indicatii:

 • Lipseste un singur dinte, iar dintii vecini spatiului edentat sunt sanatosi. In aceasta situatie, singura solutie care sa nu afecteze dintii sanatosi va fi implantul. Alternativ se va apela la confectionarea unei punti care implica slefuirea dintilor alaturati;
 • Absenta mai multor dinti – confectionarea unei punti va fi posibila prin implantarea a cel putin 2 implanturi dentare;
 • In cazul lipsei tuturor dintilor de pe arcada se poate confectiona o proteza dentara (fixa sau mobilizabila) avand ca suport implanturi dentare, care din punct de vedere estetic si functional este net superiora oricarei forme de proteza totala. Aceasta solutie reda increderea pacientului, confortul masticatiei este foarte mare, similar cu senzatia naturala, ajuta la mentinerea sanatatii bucale si incetineste imbatranirea fetei.

Contraindicatii:

 • Pacientii cu diabet zaharat, tumori maligne, afectiuni cardiovasculare sau hipersensibilitate si alergii la materialele din care sunt confectionate implanturile, boli cu imonodeficienta (HIV);
 • Copii pana la varsta de 18 ani;
 • Situatii care impiedica montarea unui implant dentar: daca osul alveolar este slab reprezentat sau sinusul maxilar, nervul alveolar inferior ( sau mandibular ) au o pozitie care ar putea interfera cu implantul dentar. In aceste cazuri este necesara pregatirea prin interventii chirurgicale specifice.

Din ce material este confectionat un implant dentar?

Titanul este materialul cel mai popular, fiind cel mai bine tolerat de organism. Se integreaza foarte bine si stimuleaza formarea tesutului osos in jurul implantului. Recent, au aparut bonturile artificiale din zirconiu, care se indica atunci cand peste implanturile dentare se vor executa coroane de zirconiu. Bonturile din zirconiu ofera o estetica deosebita, iar rezistenta si duritatea lor sunt excelente.

Recomandari – implant dentar Pitesti

E bine de stiut ca dupa operatia realizata in clinica stomatologica, pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna. In lipsa acestei igiene foarte bune, pot sa apara inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului dentar. Recomandam controale periodice la medicul stomatolog. Reusim sa realizam cu succes operatii de inserare implanturi dentare, operatii parodontale, aditii si autotransplanturi de os, sinus lift surgery si extractii, toate in cadrul unei singure sedinte chirurgicale de tratament, atunci cand statusul pacientului permite aceasta abordare.

Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade “cu gura pana la urechi”. Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.