Tehnica A-PRFA-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin) este o metodă revoluționară prin care se obține o membrană gelatinoasă din sângele propriu al pacientului, printr-o tehnică specială de centrifugare. Aceasta membrana are un conținut bogat de trombocite, proteine de legare și factori de creștere care, odată introduse în zona dorită, accelerează și stabilizează procesul de vindecare.
Membranele PRF nu conțin compuși chimici, deci nu prezintă risc alergic sau de respingere.
 

 

 

Tehnica A-PRF
Tehnica A-PRF se foloseste în următoarele intervenții chirurgicale:
-inserarea implanturilor dentare: tehnica A-PRF contribuie la integrarea rapidă a implanturilor dentare, reducerea inflamației și durerilor dar și la o vindecare mai rapidă.
-adiție și reconstrucție osoasă: membranele A-PRF cresc șansele de acceptare a grefei de os și în același timp scad timpul de vindecare și așteptare până la plasarea viitoarelor implante dentare.
-intervenții parodontale: membranele A-PRF influențează pozitiv integrarea grefelor de gingie și procesul de regenerare osoasă ghidată, și contribuie la refacerea rapidă și naturală a gingiei.
-extracții dentare: după o extracție dentară în osul maxilar rămâne o ”gaură” (alveola dentară) care va fi umplută în timp de către organism cu os. Din păcate, cantitatea de os depusă nu este suficientă să umple întreaga alveolă. Membranele A-PRF plasate în alveolă imediat după extracție o „sigilează și protejează” împotriva factorilor din mediul bucal. Totodată, ea grăbește vindecarea și stimulează „depunerea” ulterioară de os.