Prima vizită la stomatolog cu copilul

Prima vizită la stomatolog cu copilul

Din dragoste pentru cei mici, medicii stomatologi de la Cabinet stomatologic Pitesti va stau la dispozitie cu câteva sugestii pentru ca controlul stomatologic să fie o experiență placută. Pregătirea micuțului pacient pentru vizita la medicul dentist din Pitesti începe încă de acasă. Medicul dentist ca să poată colabora cu copilul dumneavostră cât mai bine e nevoie să fie perceput ca pe un prieten.

Când copilul meu ar trebui să înceapă să viziteze un medic dentist?

Este recomandat ca copilul dvs. să aibă primul examen dentar înainte de prima zii de naștere. Suntem, de asemenea, la îndemână pentru sfaturile dietetice (în special cu privire la consumul de zaharuri) și recomandările corecte de îngrijire orală.

Călătoria spre o viață cu dinți și gingii sănătoase începe chiar înainte ca copilul dumneavoastră să aibă nevoie de îngrijire dentară. Relația dintre copilul dvs. și medicul dentist este la fel de importantă ca și nivelul de calificare și expertiză. Discutați-vă propriile vizite dentare cu copilul dvs. pentru a risipi miturile și “temerile” stereotipice asociate stomatologiei. Dacă te văd zâmbind după o vizită dentară, probabil că vor face același lucru!

Sfaturi privind ingrijirea gintilor copiilor

Dinții dentici funcționează ca “locașuri” pentru dinții permanenți ai copilului dvs. și, dacă un dinte al bebelușului este pierdut prea devreme, poate provoca dinți permanenți să crească în spațiul gol, ceea ce face dificilă găsirea de spațiu pentru alți dinți. Acest lucru ar putea duce la o varietate de probleme dentare viitoare, cum ar fi cariile dentare, boala gingiilor și uzura anormală a suprafețelor dinte pentru a numi câteva.

Știați că dinții copiilor sunt la fel de susceptibili la carii ca și dinții adulți? Începeți să vă spălați dinții copilului dvs de două ori pe zi, de îndată ce apar, folosind o peliculă foarte subțire de pastă de dinți cu fluor. Fluorul ajută la prevenirea dezintegrării dinților prin protejarea dinților împotriva bacteriilor și a zaharurilor din gură. Deși este important ca copilul dvs. să scuipe pasta de dinți, nu este necesar să se clătească cu apă, astfel încât excesul de fluorură să poată continua să-i protejeze dinții.

Ar trebui copilul meu să vadă un ortodont?

În funcție de necesitățile copilului dvs., vârsta la care se poate efectua tratamentul poate varia.Tratamentul ortodontic se efectuează, în general, după ce au apărut toți dinții adulți, totuși, în anumite cazuri, intervenția timpurie poate minimiza sau chiar evita tratamentul ortodontic viitor.De regulă, în jurul vârstei de 8 ani este un moment potrivit pentru ca copilul dvs. să fie evaluat de ortodontul specializat care lucrează îndeaproape cu toți medicii dentiști.

Ține-o tot așa!

La Chirurgia Dentară, considerăm că cheia pentru o bună stare de sănătate orală de-a lungul vieții începe cu o educație adecvată, la o vârstă fragedă, cu privire la modul de a vă îngriji dinții și de a recunoaște orice semne de scădere a stării de sănătate orală. În timpul primei verificări a copilului și ulterior, echipa noastră de medici dentiști, igienisti și specialiști își vor petrece timpul arătându-le tehnici adecvate de periere și dentare, oferind sfaturi dietetice (cum ar fi constientizarea consumului lor de zahăr) și tratamente preventive acolo unde este necesar șape de etanșare a fisurilor, aplicații cu fluorură locală și viziuni de igienă orală). Ne propunem să facem numirile pozitive și să așteptăm ceva.

Pentru a face o programare, sunati la numarul de telefonl: 0771138430.