Implantologia – implant dentar

Implantologia – implant dentar

Implantologia este ramura stomatologiei a cărei menire este înlocuirea dinților lipsă sau afectați de carii, accidente sau de boala paradontală. Înlocuirea dinților pierduți nu este doar o problemă medicală sau de igienă dar și un mod de a ne recâștiga încrederea în noi și mai ales, de a ne elibera de complexe în relațiile cu cei din jur.  De aceea, implantologia a devenit una dintre cele mai prețuite proceduri stomatologice.

“Am un dinte lipsa si nu imi place dar ca sa scap de acest gol ar trebui sa imi polizez dintii vecini care sunt sanatosi.”
“Am o proteza totala care nu este fixa si mananc greu, procesul de masticatie fiindu-mi foarte ingreunat.”

Ce pot face in acest sens???

Un implant dentar inlocuieste in totalitate functia unui dinte lipsa, de la radacina pana la coroana dentara, indeplinind doua functii vitale, una functional (o masticatie mult mai buna) si una estetica (un zambet frumos si de invidiat). Acum lipsa totala a dintilor nu mai este o problema majora; cu ajutorul implantelor putem reface o proteza dentara care sa stea fixa si sa fie folosita fara greutate in procesul de masticatie sau putem face chiar o lucrare fixa care nu trebuie scoasa zilnic din cavitatea bucala cum se facea cu o proteza obisnuita. Metoda “fast and fixed” cu 6 implanturi dentare in maxilar (partea superioara) si 4 implanturi dentare in mandibula (partea inferioara) ne permite sa avem imediat dupa inserarea implanturilor o punte totala provizorie, fixa.