Parodontologie

Parodontologia

Parodontologia este o ramură a stomatologiei care tratează afecțiunile ce distrug țesuturile (parodonțiul) care mențin dinții la locul lor. Factorii care determină apariția bolii parodontale sunt placa bacteriană și tartrul, generate de igiena dentară precară, de tutun, carii netratate. De asemenea, există și alți factori ce pot determina apariția acestei boli, precum diabetul, pubertatea, sarcina, stresul.
Din păcate, majoritatea pacienților apelează la doctor atunci când simptomele sunt deja evidente. În funcție de gravitate, boala parodontală poate fi clasificată în cinci faze, pornind de la gingivită, cea mai ușoară și ajungând la cea de tip refractar. Tratarea acestei boli se face folosind atât tratamente chirurgicale, cât și non invazive.

Tratamentul parodontozei precoce este foarte important, iar scopurile lui sunt prevenirea distrugerii parodonțiului, eliminarea infecției, prevenirea mobilizării dinților. In funcție de gradul de gravitate a bolii, medicul dentist din cabinetul stomatologic Metropolitan Dental Spa stabilește un program terapeutic.